Wywołanie: Menu Duże zwierzęta –> Badanie mięsa


Opcja ta pozwala na rejestrowanie badania mięsa. Można tu zapisywać szczegóły każdego badania. Po wprowadzeniu informacji o badaniach można utworzyć raport tworzący zestawienie czynności wykonanych przez danego lekarza. Raport przedstawia sumaryczną ilość próbek dla danego gatunku, zbadanych w danym miesiącu. 

Zestawienie takie tworzone jest po kolei dla każdego lekarza. Obliczana jest również ilość dni ubojowych.



Nr badania – Numer badania w ciągu roku.

Imię, nazwisko, ulica, kod miejscowość – Dane właściciela badanego mięsa.

Koło Łowieckie – Dane koła łowieckiego.

Telefon – Numer kontaktowy do właściciela mięsa.

Gatunek – Gatunek wybrany z podpowiadanej listy.

Miejsce i data polowania 

Koszt 

Data rozp. badania – Data rozpoczęcia badani. Domyślnie dzisiejsza. 

Data zak. badania – Data zakończenia badania. 

Data pobrania próbek – Data pobrania mięsa do badania.

Il. próbek – Ilość pobranych i zbadanych próbek.

Wynik – Wybieramy pozytywny lub negatywny. Domyślnie negatywny.

Typ badania – Typ wykonanego badania.

Lekarz – Lekarz rejestrujący badanie. 



Poprzednie: Badanie bydła                                                                                                                                                                                                                                                             Następne: Badanie na BSE