Badanie mięsa
Wywołanie: Menu Duże zwierzęta –> Badanie mięsa
Opcja ta pozwala na rejestrowanie badania mięsa. Można tu zapisywać szczegóły każdego badania. Po wprowadzeniu informacji o badaniach można utworzyć raport tworzący zestawienie czynności wykonanych przez danego lekarza. Raport przedstawia sumaryczną ilość próbek dla danego gatunku, zbadanych w danym miesiącu.
Zestawienie takie tworzone jest po kolei dla każdego lekarza. Obliczana jest również ilość dni ubojowych.
•Nr badania – Numer badania w ciągu roku.
•Imię, nazwisko, ulica, kod miejscowość – Dane właściciela badanego mięsa.
•Koło Łowieckie – Dane koła łowieckiego.
•Telefon – Numer kontaktowy do właściciela mięsa.
•Gatunek – Gatunek wybrany z podpowiadanej listy.
•Miejsce i data polowania
•Koszt
•Data rozp. badania – Data rozpoczęcia badani. Domyślnie dzisiejsza.
•Data zak. badania – Data zakończenia badania.
•Data pobrania próbek – Data pobrania mięsa do badania.
•Il. próbek – Ilość pobranych i zbadanych próbek.
•Wynik – Wybieramy pozytywny lub negatywny. Domyślnie negatywny.
•Typ badania – Typ wykonanego badania.
•Lekarz – Lekarz rejestrujący badanie.
← Poprzednie: Badanie bydła Następne: Badanie na BSE →